vineri, 12 martie 2010

viata ca un viciu ...

Se spune ca totul a inceput din nimic si s'a ajuns aici, ma intreb atunci daca si reciproca ar fi valabila ... si anume se poate ajunge la nimic din ceea ce exista deja? Una din intrebarile clasice referitioare la om suna cam asa "traim sa mancam sau mancam sa putem trai? Sa fie nevoia de a te hrani un viciu, atunci de ce am mai avea nevoie de ea?
Ce inseamna un viciu si ce reprezinta el pentru noi toti?
Poti fi judecat dupa vicii sau nu si care este diferenta intre rutina si viciu?
Pot spune ca urasc ideea de a judeca pe cineva dupa aparente totusi o fac, fumez desi nu vreau, mint fara sa imi dau seama, urasc fara a avea un motiv, iubesc fara sa o pot arata, simt fara sa imi pese nu doar pentru ca vreau sau nu ci si pentru ca nu le pot controla.
Toti ne vrem a fi liberali, socialisti, comunisti sau mai stiu eu ce ideologie politica insa cati din noi cunoastem adevarata conotatie pentru fiecare termen in parte. Cati din noi realizam ca nimic nu poate fi exact, indiferent de situatie, moment sau timp?
Cati dintre noi cunoastem, am auzit sau macar banuim care a fost evolutia omului din clipa in care primul "neanderthal" a scos prima vocala, silaba, cuvant din gura si a ajuns sa fie omul "modern" al zilelor noastre? De la scrijelitul in caverne pana la picturile lui Van Gogh, de la primele scrieri sumeriene pana la blogurile noastre de la operele lui Homer si pana la Baudelaire, Keats, Milton, Pope sau Kipling si de ce nu Shakespeare.
Prea multe intrebari si totusi prea putine raspunsuri, prea multe vicii si totusi ele reprezinta rutina zilnica astfel evolutia noastra se datoreaza acestor "rele" de care avem nevoie nu pentru a face difernta intre rau si bine, nu pentru a sti daca am evoluat sau nu ci doar pentru a sti catre ce ne indreptam si unde. Asa cum din intuneric a aparut lumina si din nimic a aparut materia asa cum din barbat a aparut femeia si din pamant pacatul, asa cum zeii si'au creat edenul dar si tartarul tot asa cum raul a fost separata de bine iar focul din fum, lumina poate pali in negura vremurilor noastre ...









2 comentarii:

Corina spunea...

Suntem oameni, avem vici! Corect! dar avem si autocontrol si puterea de a alege.
viciu@rutina = ...? cu atat mai rau ca nu luam atitudine stiind catre ce ne indreptam.
Fumul = nu cred ca nu te poti lasa si e adevarat ca nu te pot intelege.
"...nimic nu poate fi exact, indiferent de situatie, moment, timp" mi-a placut foarte mult! tocmai asta face viata sa fie frumoasa, dar mai trebuie sa invatam sa o traim! sunte diferiti, si vreau sa cred ca si fericiti totodata!

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Ti se vorbeste de o floare galbena ... care pluteste in aer ... ai capabilitatea de a reproduce acea floare in fatza ta ? (atentie nu inseamna sa ti-o imaginezi ... ci practic sa o vezi ca pe o iluzie ...)